Metaal

Staal moet vrij zijn van walshuid en roest. Als de constructie een temperatuur van 150° à 200°C toelaat kan gepoedercoat worden. Poedercoating heeft als voordeel dat in één spuitgang een relatief dikke laag kan worden opgebracht (gem. 60 micron). Poeder kan van diverse bindmiddelen worden gemaakt (polyester, epoxy, polyurethaan, enz.). Afhankelijk van de gebruikstoepassing zal door ons worden geadviseerd. 

Mocht er een heel strak uiterlijk verlangd worden, dan is een moffelnatlak de aangewezen oplossing. Bij constructies of materiaal dat niet in de oven verhit kan worden, is een twee componenten lak te overwegen. Bij producten waar geen hoge eisen wat betreft duurzaamheid worden gesteld, kan een eenvoudige alkyd-lak gespoten worden.

Evenals staal moet ook dit materiaal vrij zijn van corrossieprodukten voor er op gespoten kan worden. Aluminium vraagt tevens om een voorbehandeling om een optimale hechting van de lak te krijgen. Deze voorbehandeling met chromaten kan door middel van onderdompeling in een bad of door het opbrengen van een chromaat houdende primer. Daarna kan het materiaal gepoedercoat of gespoten worden zoals omschreven onder staal.

Roestvast staal spuiten vraagt een gedegen voorbehandeling omdat anders de hechting onvoldoende is. Een zuurbad of een op zuur gebaseerde primer is de beste keuze. Daarna kan voor het aflakken de methode worden gevolgd als onder staal genoemd.

In principe zijn voor alle metaalsoorten spuitmogelijkheden aanwezig. Graag adviseren wij u of nemen wij proeven.